Dit heerlijke kipfilet uit de oven gerecht is met onderstaand recept in slechts 60 minuten te maken. Het recept is ingestuurd door Sandra Rogers.

Informatie over bereiding

kipfilet uit de oven

Bereidingstijd: Ongeveer 60 minuten
Personen: 2
Herkomst: Nederlands
Categorie: Kipfilet
Recept van: Sandra Rogers
Extra benodigdheden: ovenschaal waar twee kipfilets inpassen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl room
  • 1 el olijfolie
  • kruiden: 1tl kurkuma, 1tl kerriepoeder, 1tl gemalen gember, naar smaak zeezout

Voor dit kipfilet uit de oven recept verwarmen we allereerst de oven op 180 graden. In de tussentijd gaan we de kruiden bij elkaar voegen. Je kunt als eerste het zeezout wat fijner maken, ikzelf vind grove korrels wel lekker. Daarna strooien we het zout in een kommetje (vijzel, klein glas) daar voegen we het vermalen teentje knoflook, de gemalen gember, kurkuma en de olijfolie toe. De zelfgemaakt kruidenmix gaan we nu goed mengen, zodat de kruiden mooi over de kip gespreid kunnen worden.

Nu de oven op temperatuur is gaan we aan de slag met de kip. Allereerst strooien we de mooie stukken ui in de boden van de ovenschaal. Vervolgens strijken we de eerder gemaakte kruidenmix over de kipfilets aan beide zijden (kan ook met ziplock-bag, maar is minder elegant:)). Leg nu de kipfilets in de ovenschaal en plaats de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven. Laat de kipfilets 20 minuten garen en in de tussentijd kun je de room met het kerriepoeder mixen. De mix voegen we nadat de tijd verstreken is toe alvorens de kipfilets terug de oven in te schuiven voor de volgende 15 minuten.

Tip: De kipfilet uit de oven is heerlijk met basmati rijst of quinoa.

Over kipfilet: Kipfilet is het borstgedeelte van de kip. In Nederland wordt het veel gegeten en staat bekend om een laag vetgehalte en als licht verteerbaar. Vaak wordt de kipfilet gebakken in een pan, maar kipfilet uit de oven is een heerlijke variant. Om een zo puur mogelijk stuk kipfilet te krijgen raden we biologische kipfilet aan. Kipfilet wordt niet kunstmatig bewerkt, maar is wel een stuk duurder als een doorsnee stuk kippenvlees.

Tagged with:
 

One Response to Kipfilet uit de oven

  1. Renee J. van Kempen zegt:

    Heerlijk recept, topper! Hebben er heerlijk van genoten, bedankt Sandra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.