Dit heerlijke recept voor een krokante kip uit de oven is ingestuurd door Armin van Zanten. Met het recept kan iedereen met een oven een heerlijk krokante kip op tafel zetten.

Informatie over bereiding

Krokante kip uit de oven

Bereidingstijd: Ongeveer 80 minuten
Personen:
4
Herkomst: Duitsland
Categorie: Hele kip
Recept van: Armin van Zanten
Extra benodigdheden: Ovenschaal

Ingredi├źnten

  • 1 grote braadkip
  • 2 citroenen
  • 3 el olijfolie
  • 5 knoflook teentjes
  • 2 takjes rozemarijn, zout en peper

Om het braden van de heerlijke krokante kip voor te bereiden warmen we de oven vast voor op 250 graden. Terwijl de oven aanstaat beginnen we vast met het verwerken van de kruiden en het klaar maken van de kip. Om te beginnen hakken we de rozemarijn fijn met een scherp mes. Daarna persen we twee citroenen en de knoflook. Dit alles mengen wij vaak in een schaaltje, maar je kunt het ook direct over de bodem van de ovenschaal spreiden. Daarna voegen we wat olijfolie, peper en zout toe aan dit alles.

Nu snijden we de braadkip in vier grote stukken. Gebruik hiervoor een scherp mes, zodat je mooie rechte stukken krijgt. De stukken plaatsen we in de ovenschaal en laten we goed aan alle kanten mengen met de kruiden. Als alle stukken kip goed bedekt zijn is hij klaar om de oven in te gaan.

De met kip gevulde ovenschaal braden we de 20 minuten op 250 graden. Daarna draaien we de oven terug tot 200 graden en laten deze nog een 45 minuten doorbraden totdat hij helemaal gaar is. Probeer iedere 10 a 15 minuten even de stukken kip te draaien, zodat deze goed evenwijdig verwarmt worden. Om te controleren of de kip gaar is kun je er met een vork of mes inprikken. Wanneer er dan een helder vocht uit de kip komt is hij gaar.

De kip kan nu op het bord geserveerd worden. Om de presentatie wat extra’s te geven leggen wij er vaak wat gehakte rozemarijn bij. De krokante kip uit de oven gaat perfect samen met rijst of gebakken aardappeltjes. Ook deze kun je perfect met de oven bakken en zelfs met de kip meebakken.

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.