Met dit recept maak je een heerlijke hele kip uit de oven met een pure smaak, kip zoals kip is. Het recept is ingestuurd door Curtis Hari.

Informatie over bereiding

Hele kip uit de oven: Amerika

Bereidingstijd: Ongeveer 75 minuten
Personen: 4
Herkomst: Amerika
Categorie: Hele kip
Recept van: Curtis Hari
Extra benodigdheden: Ovenschaal

Ingrediënten

 • 1 hele (biologische) kip
 • 2 el olijfolie
 • 1tl knoflookpoeder, komijn, chiliepoeder, knoflookpoeder, zout en peper

Voor het hele kip uit de oven recept van Margot verwarmen we de oven voor op 225 graden. Terwijl de oven rustig opwarmt gaan wij aan de slag met de kip. Maak de kip schoon, was deze voorzichtig met koud water en dep hem droog met wat keukenrol. Vervolgens leggen we hem met z’n borst naar beneden in de ovenschaal.

De hele kip besprenkelen we met wat olijf olie, zout, peper, knoflook poeder, komijn en wat chili poeder. Hijs is nu klaar om de oven in te gaan. Na 20 minuten in deze positie in de oven te hebben gelegen halen we de kip uit de oven. Draai de kip om, zodat de borst omhoog ligt en zet de kip terug in de oven voor nog 20 minuten. Daarna draaien we hem nogmaals op de borst voor 10 minuten en daarna voor de laatste keer op de rug. De kip kan nu in z’n geheel uit de oven. Het is verstandig om nog even te controleren of de kip voldoende gaar is door deze voorzichtig open te trekken met twee vorken of met een instant thermometer in het dijbeen. Als de kip klaar is raden we je aan deze nog even 20 minuten te laten liggen alvorens te snijden.

Tip: De hele kip uit de oven is heerlijk met rijst, couscous en er kan een witte zoete wijn bij geschonken worden.

Tagged with:
 

One Response to Hele kip uit de oven: Amerika

 1. Jelly zegt:

  Hallo Kipster, ik heb het recept geprobeerd met daarbij aardappelpuree en een mexicaanse salade. Fantastisch! Het is wel even oppassen met de chilipoeder heb ik gemerkt, gelukkig houden we van pittig. Bedankt voor het lekkere recept.

  Ik maak altijd gevulde kip. Die is ook de moeite waard!

  groetjes,
  Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.